Grădinița noastră

Grădinița cu P.P. nr 3, și-a deschis porțile în luna octombrie anul 1974. Este situată pe strada Iernuțeni, nr.26, la Reghin, județul Mureș. De 47 de ani de la deschidere, grădinița și-a păstrat funcția inițială de unitate educațională. Grădinița a pregătit de-a lungul timpului generații de copii care acum sunt oameni importanți ai societății. Unitatea funcționează cu program prelungit, fiind una dintre cele mai solicitate din oraș, părinții fiind extrem de mulțumiți de activitățile desfășurate aici, de dăruirea și dragostea cadrelor didactice

și al personalului acesteia, precum și de calitatea procesului instructiv-educativ, al sălilor de grupă spațioase, spațiul de joacă generos, cu multă vegetație, aparate de joacă, unde copiii se pot bucura de activități recreative plăcute, benefice dezvoltării lor armonioase. Activitățile organizate de cadrele didactice sunt în concordanță cu cerințele noului Curriculum, copiii fiind foarte intersați și implicați în desfășurarea activităților instructiv-educative.

Motto

,,Fiecare copil pe care îl educăm este un Om dăruit societății’’ – Nicolae Iorga

Misiune

Grădinița noastră, ca primă instituție de educare și instruire, în parteneriat și cooperare cu actorii sociali, va avea ușile deschise pentru toți copiii, în scopul introducerii acestora în ambianța culturală a spațiului social căruia îi aparține.

La noi se deschid ferestre spre cunoaștere, se pun cărămizile viitoarelor personalități. Noi pornim de la premiza că fiecare copil este o individualitate pe care o tratăm în funcție de nevoile sale afective și că procesul instructiv-educativ trebuie permanent adaptat specificului său. Noi punem constant accentul pe definirea spațiului fizic, care tinde să devină unic prin modernitate, individualitate, personalizare. La noi totul pornește de la joc, activitatea fundamentală prin care COPILUL ia lumea în stăpânire, învață lucruri noi, se cunoaște pe sine și pe ceilalți. ,,Înțelepciunea copilului e jocul.’’ (Lucian Blaga)

Viziune: ,,COPII FERICIȚI, PĂRINȚI MULȚUMIȚI! ‘’

Pornind de la acest obiectiv major, societatea românească pune accent pe educația timpurie și pe asigurarea calității în învățământul preprimar. La nivel de bază suntem cei care transformăm în comportamente măsurabile și descriptori de performanță jaloanele Reformei educaționale.
Preșcolarii sunt primii beneficiari ai investigațiilor societății, dar și viitorii adulți, cei care trebuie să fie capabili să continue dezvoltarea societății.
Ne dorim ca, prin tot ce facem, să dobândim statutul de grădinițe de referință în orașul nostru, spre binele întregului colectiv.

Grupele noastre

Grădinița noastră este frecventată de un număr de 163, preșcolari de nivel I și nivel II, repartizați în 7 grupe, 5 cu predare în limba română și 2 cu predare în limba maghiară:
Secția română:
Grupa mică (Grupa albinuțelor)
Grupa mijlocie I (Grupa pisicuțelor)
Grupa mijlocie II (Grupa buburuzelor)
Grupa mare I (Grupa fluturașilor)
Grupa mare II (Grupa elefănțeii curioși)
Secția maghiară:
Grupa maghiară I (Grupa Csipike)
Grupa maghiară II (Grupa Micimackó)

Vezi fotografiile noastre
și află cum arată învățarea în grădinița noastră